Informaţii privind garanţia camerelor de reţea Canon

Toate camerele de reţea destinate pentru şi achiziţionate din Spaţiul economic european („SEE” - respectiv UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia) şi Elveţia beneficiază de garanţia pentru camerele de reţea Canon. În cazul defectării produsului nou în perioada de garanţie, Canon garantează remedierea defecţiunii în mod gratuit (se aplică termeni şi condiţii - a se vedea mai jos).

Garanţia pentru camerele de reţea Canon este alcătuită din mai multe oferte de service, iar oferta aplicabilă dvs. este determinată în funcţie de locaţia dvs., de momentul în care aţi achiyiţionat produsul şi de produsul achiziţionat. Ofertele de service sunt:

 • • Garanţia de 1 an cu returnare la sediu
 • • Garanţia de 3 an cu returnare la sediu
 • • Garanţia de 3 cu înlocuire la sediul clientului

Pentru orice produs care nu se mai află în termenul de garanţie şi în cazul deteriorărilor sau reparaţiilor care nu sunt incluse în condiţiile de garanţie, este disponibil un serviciu de reparaţii contra cost, care presupune returnarea produsului la orice service autorizat pentru camere de reţea Canon.

Serviciile gratuite de garanţie pot fi obţinute numai prezentând factura/chitanţa/dovada achiziţionării emise pe numele utilizatorului final. Canon îşi rezervă dreptul de a refuza efectuarea serviciilor de garanţie în cazul în care aceste informaţii sunt incomplete sau modificate după achiziţionarea iniţială a produsului de către utilizatorul final.

Termenii şi condiţiile garanţiei pentru camerele de reţea Canon


Toate camerele de reţea destinate pentru şi achiziţionate din Spaţiul economic european („SEE” - respectiv UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia) şi Elveţia beneficiază de garanţia pentru camerele de reţea Canon. În cazul defectării produsului nou în perioada de garanţie aplicabilă, Canon garantează remedierea defecţiunii în mod gratuit (se aplică termeni şi condiţii).


Garanţia pentru camerele de reţea Canon este alcătuită din mai multe oferte de service, iar oferta aplicabilă dvs. este determinată în funcţie de locaţia dvs., de momentul în care aţi achiyiţionat produsul şi de produsul achiziţionat. Ofertele de service sunt:

 • 1 an garanţie cu returnare la sediu: în cazul în care produsul a fost achiziţionat de nou din ţările SEE sau din Elveţia ÎNAINTE DE 1 ianuarie 2012 sau ţara respectivă nu este eligibilă pentru o garanţie de 3 ani cu returnare la sediu (RTB) sau pentru o garanţie de 3 ani cu înlocuire la sediul clientului, se aplică garanţia de „1 an cu returnare la sediu”. „Garanţia de 1 an cu returnare la sediu” permite returnarea produsului pe cheltuiala clientului, în termen de 1 an de la data achiziţionării (este necesară dovada achiziţiei), la un furnizor service autorizat Canon pentru verificare. În funcţie de situaţie, furnizorul de service autorizat Canon va repara sau va înlocui produsul. Produsele de schimb pot fi atât noi, cât şi recondiţionate. În cazul în care produsul necesită reparaţii în primul an de la achiziţie, în condiţiile garanţiei, toate costurile aferente pieselor, manoperei şi livrării vor fi suportate de Canon.

 • 3 ani garanţie cu returnare la sediu: atunci când un produs a fost achiziţionat în cadrul SEE sau din Elveţia DUPĂ 1 ianuarie 2012 (sau 1 ianuarie 2016 în cazul Estoniei, Letoniei şi Lituaniei), se aplică „Garanţia de 3 ani cu returnare la sediu” în ţările eligibile. „Garanţia de 3 ani cu returnare la sediu” este oferită în aceleaşi condiţii ca în cazul de mai sus, dar pe o durată de 3 ani de la data achiziţiei (este necesară dovada achiziţiei).

 • 3 ani garanţie cu înlocuire la sediul clientului: în ţările eligibile şi în cazul produselor noi achiziţionate în SEE sau în Elveţia DUPĂ 1 ianuarie 2012 (sau 1 ianuarie 2016 în cazul Estoniei, Letoniei şi Lituaniei), se aplică o „Garanţie de 3 ani cu înlocuire la sediul clientului”. În cazul „Garanţiei de 3 ani cu înlocuire la sediul clientului ”, Canon va asigura un produs de schimb utilizatorului final sau integratorului de sistem la constatarea defecţiunii unui produs. Produsele de schimb pot fi atât noi, cât şi recondiţionate. Utilizatorul final sau integratorul de sistem se va asigura ca produsul defect să fie returnat către Canon după primirea produsului de schimb. În cazul în care produsul defect nu este returnat sau cauza defecţiunii nu intră în condiţiile de garanţie, Canon îşi rezervă dreptul să recupereze aparatul schimbat şi/sau costurile aferente de la utilizatorul final sau de la integratorul de sistem.

Pentru orice produs care nu se mai află în termenul de garanţie şi în cazul deteriorărilor sau reparaţiilor care nu sunt incluse în condiţiile de garanţie, este disponibil un serviciu de reparaţii contra cost, care presupune returnarea produsului la orice furnizor de service autorizat pentru camere de reţea Canon.

Serviciile gratuite de garanţie pot fi obţinute numai prezentând factura/chitanţa/dovada achiziţionării emise pe numele utilizatorului final. Canon îşi rezervă dreptul de a refuza efectuarea serviciilor de garanţie în cazul în care aceste informaţii sunt incomplete sau modificate după achiziţionarea iniţială a produsului de către utilizatorul final.

 1. 1. Această garanţie este valabilă un an sau trei ani, în funcţie de data achiziţiei de către utilizatorul final şi de locul montării, conform celor descrise mai sus. În cazul produselor montate în ţări în care Garanţia de 3 ani cu returnare la sediu sau Garanţia de 3 ani cu înlocuire la sediul clientului nu sunt încă disponibile, se va aplica Garanţia de 1 an cu returnare la sediu.

 2. 2. Această garanţie se aplică numai camerelor de reţea Canon destinate pentru şi achiziţionate din Spaţiul economic european („SEE” – respectiv UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia) şi Elveţia.

 3. 3. Serviciul de asigurare a garanţiei este oferit numai de un furnizor de service autorizat Canon şi va fi utilizat astfel:
  • a. Garanţia cu returnare la sediu: produsul va fi trimis la un furnizor de service autorizat Canon. În funcţie de situaţie, furnizorul de service autorizat Canon va repara sau va înlocui produsul. Produsele de schimb pot fi atât noi, cât şi recondiţionate. În cazul în care produsul necesită reparaţii în primul an de la achiziţie, în condiţiile garanţiei, toate costurile aferente pieselor, manoperei şi livrării vor fi suportate de Canon.
  • b. Garanţie cu înlocuire la sediul clientului: înlocuirea produsului se va stabili prin integratorul de sistem sau prin Biroul de asistenţă local (- consultaţi datele de contact). În funcţie de situaţie, un furnizor de service autorizat Canon va înlocui produsul. Produsele de schimb pot fi atât noi, cât şi recondiţionate. În cazul în care produsul necesită reparaţii pe durata garanţiei, toate costurile de transport pentru expedierea produsului de schimb şi primirea produsului defect către un furnizor de service autorizat Canon vor fi suportate de Canon.
 4. 4. În cazul produselor achiziţionate din SEE sau din Elveţia, garanţia de 3 ani cu returnare la sediu sau garanţia de 3 ani cu înlocuire la sediul clientului sunt momentan disponibile în următoarele ţări: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia*, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Letonia*, Lituania*, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania, Suedia, Elveţia şi Marea Britanie.

  *Numai în cazul camerelor de reţea achiziţionate după 01.01.2016

 5. 5. Numai în cazul ţărilor eligibile, următoarele camere de reţea pot beneficia de garanţia de 3 ani cu returnare la sediu: VB-C300; VB-C500D & VB-C500VD

 6. 6. Numai în cazul ţărilor eligibile, următoarele camere de reţea pot beneficia de garanţia de 3 ani cu înlocuire la sediul clientului:
  • a.Seria VB-C: VB-C60 & VB-C60B
  • b.Seria VB-H: VB-H41; VB-H41B; VB-H43; VB-H610D; VB-H610VE; VB-H630D; VB-H630VE; VB-H651V; VB-H651VE; VB-H652LVE; VB-H710F; VB-H730F; VB-H751LE; VB-H760VE & VB-H761LVE
  • c.Seria VB-M: VB-M40; VB-M40B; VB-M42; VB-M50B; VB-M600D; VB-M600VE; VB-M620D; VB-M620VE; VB-M640V; VB-M640VE; VB-M641V; VB-M641VE; VB-M700F; VB-M720F; VB-M740E & VB-M741LE
  • d.Seria VB-R: VB-R10VE; VB-R11; VB-R11VE; VB-R12VE; VB-R13 & VB-R13VE
  • e.Seria VB-S: VB-S30D; VB-S31D; VB-S800D; VB-S805D; VB-S900F & VB-S905F
 7. 7. Garanţia camerelor de reţea Canon (indiferent că este de de 1 an cu returnare la sediu, de 3 ani cu returnare la sediu sau de 3 ani cu înlocuire la sediul clientului) nu acoperă următoarele:
  • - Verificările periodice, întreţinerea şi repararea sau înlocuirea pieselor din cauza uzurii normale
  • - Niciun fel de software.
  • - Piesele expuse uzurii (de ex. componente mecanice PTRZ din VB-M600VE, VB-M600D, VB-H610VE şi VB-H610D sau motoarele pas cu pas şi inelele colectoare din VB-R11VE, VB-R10VE şi VB-R11) nu fac obiectul garanţiei. 
  • - Defecţiunile cauzate de modificări realizate fără acordul Canon.
  • - Costurile invocate de furnizorii de service Canon pentru adaptarea sau modificarea unor produse pentru conformarea cu standarde tehnice sau specificaţii de siguranţă specifice unei anumite ţări sau alte costuri de ajustare a produsului rezultate în urma modificării unor specificaţii de la data livrării produsului.
  • - Deteriorările rezultate din faptul că un produs nu este conform cu standardele sau cu specificaţiile din altă ţară, în afara ţării din care a fost achiziţionat
 8. 8. Garanţia camerelor de reţea Canon (indiferent că este de 1 an cu returnare la sediu, de 3 ani cu returnare la sediu sau de 3 ani cu înlocuire la sediul clientului) nu se acordă în cazurile în care deteriorările sau defecţiunile au fost cauzate de:
  • - Utilizarea, manipularea sau operarea necorespunzătoare, abuzive ale produsului aşa cum au fost descrise în manualul de utilizare sau de operare şi/sau în alte documente relevante pentru utilizator, inclusiv, dar fără a se limita la deteriorări cauzate de depozitare incorectă, cădere, şocuri excesive, coroziune, murdărie, apă sau nisip.
  • - Reparaţii, modificări sau curăţare efectuate la un centru de service neautorizat de Canon.
  • - Utilizarea unor piese de schimb, a unui software sau a unor consumabile care nu sunt compatibile cu produsul.
  • - Conectarea produsului la echipamente neaprobate pentru conectare de Canon.
  • - Ambalarea necorespunzătoare a produsului la returnarea către centrul de service autorizat Canon.
  • - Accidente sau dezastre sau alte cauze care nu pot fi controlate de Canon, inclusiv, dar fără a se limita la fulgere, inundaţii, incendii, deranjamente publice şi ventilaţie necorespunzătoare.
 9. 9. În cazul în care se aplică o garanţie cu înlocuire la sediul clientului şi Canon confirmă necesitatea unui produs de schimb, vom face tot posibilul să livrăm aparatul de schimb până „a doua zi”. „A doua zi” înseamnă că produsul de schimb va fi livrat fie:
  • - În următoarea zi lucrătoare, dacă solicitarea pentru înlocuirea produsului este confirmată de Canon înainte de ora 11:00, ora locală (cu excepţia weekendurilor şi a sărbătorilor legale).
  • - În două zile lucrătoare, dacă solicitarea pentru înlocuirea produsului este confirmată de Canon după ora 11:00, ora locală (cu excepţia weekendurilor şi a sărbătorilor legale).
 10. 10. Canon poate repara sau înlocui produsele Canon cu piese sau cu produse noi sau recondiţionate sau cu produse echivalente unui produs nou ca performanţă şi fiabilitate. Piesele sau produsele recondiţionate vor fi utilizate numai dacă acest lucru este permis în condiţiile legii aplicabile în ţara în care se aplică garanţia.

 11. 11. Realizarea de copii de siguranţă şi salvarea de software şi de programe înainte de reparaţii şi restabilirea acestora după efectuarea reparaţiilor reprezintă responsabilitatea exclusivă a clientului.

 12. 12. Canon nu-şi asumă responsabilitatea pentru nicio altă solicitare de despăgubire, inclusiv, dar fără a se limita la pierderea înregistrărilor, datelor etc. care nu au fost exprimate expres în această garanţie. La returnarea produsului la un service pentru garanţie, ambalaţi-l cu grijă, asiguraţi-l şi ataşaţi factura, instrucţiunile pentru reparaţii şi (dacă este cazul), un eşantion de mediu de înregistrare pe care sunt stocate imaginile înregistrate de produs. Această garanţie nu afectează drepturile clientului prevăzute de legislaţia naţională aplicabilă în vigoare, nici drepturile consumatorului în ceea ce priveşte raporturile juridice stabilite cu distribuitorul prin contractul de vânzare-cumpărare.

 13. 13. În absenţa unor legislaţii naţionale care să confere drepturi suplimentare, această garanţie constituie compensaţia unică şi exclusivă, iar compania Canon nu va fi responsabilă pentru nicio pagubă survenită pe cale incidentală sau de consecinţă în cazul încălcării garanţiilor exprese sau implicite ale acestor produse.

 14. 14. Toate garanţiile specificate în prezentul document sunt oferite de Canon Europa NV, Bovenkerkerweg 59, Amstelveen 1185XB, şi executate prin unităţile sale de service autorizate.

 15. 15. Nicio clauză din prezentul document nu vă va afecta drepturile prevăzute de legislaţia naţională aplicabilă.

Feedback

Please help us improve our service by completing a short survey based on your experience of the Canon Support website.

Complete the survey No, thank you